Kamada Ekadashi

Kamada Ekadashi – Mudrac Shringi odgovori: “O božanska djevo, postoji Ekadaši zvan Kamada koji nastupa za vrijeme svijetle četrnaestodnevnice mjeseca Caitre. To je uskoro. Onom tko posti na ovaj dan, sve se želje ostvaruju.

Papamochani Ekadashi

Papamochani Ekadashi – Iskrenog bhaktu oslobađa utjecaja duhova i demona. O lave među ljudima, ovaj Ekadaši daje osam vrsta savršenstava u životu, ispunjava sve želje, pročišćava život osobe svih grješnih djelatnosti i osoba postaje potpuno uspješna.

Vijaya Ekadashi

Vijaya Ekadashi – ovaj Ekadaši poništava sva grešna djela i demonske utjecaje koji mogu zahvatiti duhovnu dušu. Poznat je kao Jaya Ekadaši, i sretna je ona duša koja se pridržava posta na ovaj sveti dan jer se oslobađa velikog tereta sablasnog postojanja.

Vyanjuli Mahadvadashi

Vyanjuli Mahadvadashi – Slijeđenje ovog posebno povoljnog Mahadvadashija donosi, bogatstvo, pobožnost, uživanje i oslobođenje od materijalnog postojanja. Vyanjuli je jednak najboljim zavjetima, kralj je svih svetih mjesta i najbolji od svih davanja poklona.

Pashankusha Ekadashi

Pashankusha Ekadashi – Svevišnja Božanska Osoba, Gospodin Šri Krišna odgovori: “Taj Sveti dan se zove Indira Ekadaši. Ukoliko osoba posti na taj dan, svi se njezini grijesi brišu a njezini preci koji su upali u pakao bivaju oslobođeni.