Planetarne kombinacije – povoljne astrološke yoge

Planetarne kombinacije

Planetarne kombinacije, poznate još i kao astrološke yoge tvore planete kada se nađu u nekom uzajamnom odnosu. Te kombinacije ili planetrne yoge mogu biti povoljne ili nepovoljne.

Kada su planetarne kombinacije ili yoge povoljne, osoba je elokventna, šarmantna i prepuna vrlina; dok nepovoljne yoge stvaraju sklonosti ka prenaglašenoj senzualnosti, griješnim djelima koja se protive načelima dharme (ispravnom djelovanju) te užitku u “gutanju” bogatstva drugih.

Ovdje je lista i pojašnjenja nekih od stotina povoljnih planetarnih yoga ili kombinacija koje imaju pozitivan i ohrabrujući učinak na Rashi ili natalnu kartu. Povolne planetarne kombinacije stvaraju velike ljude, sposobne promijeniti svijet.

Planetarne kombinacije - Sri Manasa Hamsa Sanga
Brihaspati - Jupiter

Gaja Keshari yoga

Planetarne kombinacije koja se zove Gaja Keshari yoga (čita se Gađa Kešari) je jedna od najpovoljnijih planetarnih yoga. Nastaje kada su Jupiter i Mjesec zajedno u nekoj kući, posebno u kvadrantu (Kendri) ili Trikoni. Kvadranti su prva. četvrta, sedma i desta kuća, a Trikone su prva, peta i deveta kuća. Gaja Keshari yoga posebno je povoljna u prvoj kući.

Ova yoga također nastaje kada je Jupter u Kendri od natalnog Ascendenta (Lagne) ili Mjeseca. Još je povoljnija ako prima aspekt benefične planete, kao i ako Jupiter i Mjesec nisu u kući neprijateljske planete, polju debilitacije i da nisu “sprženi” od strane Sunca. Jupiter, Mjesec, Venera i Merkur su benefične planete, a Sunce, Mars, Saturn, Raju i Ketu malefične.

Gaja Keshari yoga donosi blistavi sjaj i popularnost, bogatstvo i obilje, dobru inteligenciju i mnoge vrline vrijedne pohvale. Također ukazuje da će osoba zadovoljiti kralja/vladara koji će joj biti od pomoći.

Ako se formirala bez negativnih uplitanja, Gaja Keshari yoga može stvoriti cara ili caricu kojima drugi kraljevi donose poklone i odaju poštovanje. 

No čak i ako je pod utjecajem neepovoljnih planeta, Gaja Keshari yoga će u naš život donijeti dobre ljude koji će nas savjetovati za našu dobrobit i pomoći nam da napredujemo.

Ovo je vrlo povoljna yoga (planetarna kombinacija) i svatko ko je ima može reći da je rođen pod sretnom zvijezdom i uisinu je sretnik.

Planetarne kombinacije - Gaja Keshari yoga - Sri Manasa Hamsa Sanga
Jupiter i Mjesec

Dharma-karma-adhipati yoga

Ovo je najviša karma yoga koja nastaje događa kada su gospodari 9. i 10. kuće zajedno ili aspektiraju jedan drugoga. Drugi oblik ove planetarne kombinacije ili yoge je kada se gospodar 10. kuće druži s gospodarem 5. kuće, bilo kroz aspekt ili vladanje kućom. 

Ovo je najviša materijalna yoga koja stvara lidere, najuspješnije ljude, predanost cilju i visoka dostignuća. Ljudi koji imaju ovu yogu u svojoj astrološkoj karti uživaju sve povoljnosti u svojim životima.

Dharma-karma-adhipati yoga - Sri Manasa Hamsa Sanga
Brahma upućuje molitve Krišni

Kalpadruma yoga

Kalpadruma yoga je još poznata kao Parijata yoga (Pariđata). Riječ kalpa označava želje, a riječ druma znači stablo. Kalpa druma je drvo želja koje ispunjava sve želje. Slično tome, Parijata je rajski cvijet koji također ispunjava sve želje. Tako, Kalpadruma stablo i Parijata cvijeće ispunjavaju sve želje onoga tko ih posjeduje.

Ova yoga nastaje kada se:

a) gospodar Ascendenta,

b) vladar kuće u kojoj se gospodar Ascendenta nalazi,

c) gospodar kuće u kojoj se nalazi planeta pod b)

d)gospodar kuće u Navamsha karti u kojoj se nalazi planeta pod c),

nalaze u Kendri ili Trokoni od Ascendenta ili ako su egzaltirane (imaju 100% snage). 

Onaj tko ima ovu Kalpadruma ili Parijata yogu, jednu od najpoželjnijih planetarnih kombinacija, može se radovati. Pod utjecajem ove planetarne kombinacije osoba je nagrađena svim vrstama obilja i bogatstva, može biti kralj ili kraljica, vrlo je pobožna, snažna, sklona ratovanju i milostiva.

Krišnina kraljica i Parijata cvijet